Puna sala Univerzitetskog sportsko-kulturnog centra

Dan otvorenih vrata Univerziteta Crne Gore
March 12, 2023
Humanitarna akcija Univerziteta Crne Gore za pomoć Turskoj i Siriji
March 17, 2023

Puna sala Univerzitetskog sportsko-kulturnog centra

Ogroman broj zainteresovanih maturanta i studenata ispunio je danas salu Univerzitetskog sportsko-kulturnog centra u Podgorici, već na samom svečanom otvaranju Dana otvorenih vrata Univerziteta Crne Gore (UCG) i Sajma sezonskog zapošljavanja, na kojem su prisustvovali i rektor UCG prof. dr Vladimir Božović i predsjednica Upravnog odbora UCG prof. dr Rajka Glušica.

Prorektor za nastavu UCG prof. dr Veselin Mićanović kazao je da je ovaj tradicionalni događaj prilika da Univerzitet pokaže otvorenost prema društvenoj zajednici, a naročito prema maturantima koji su sada na jednoj od najvažnijih raskrnica u životu.

 „Siguran sam u jedno, odabirom nekog od ponuđenih studijskih progama, a nije ih malo, na 19 organizacionih  jedinica, u mogućnosti smo da na devet lokacija u Crnoj Gori, obezbijedimo kvalitetno studiranje i sticanje diploma koje će, sa potpunom sigurnošću, biti prepoznatljive na tržištu rada“, kazao je prorektor Mićanović i pozvao maturante da se detaljnije upoznaju sa ponudom Univerziteta Crne Gore na štandovima 19 fakulteta.   

Ministar prosvjete Miomir Vojinović je izrazio zahvalnost Studentskom parlamentu i Karijernom centru Univerziteta Crne Gore koji kroz organizaciju ovakvih događaja  promovišu ne samo studijske programe Univerziteta već i crnogorski sistem obrazovanja u cjelini.

„Crna Gora je opredijeljena da gradi društvo zasnovano na znanju, kontinuirano radeći na poboljšanju kvaliteta studiranja uz aktivno učešće studenata kao centralne figure cjelokupnog visokoobrazovnog sistema“, kazao je ministar Vojinović. On je dodao da će Ministarstvo i u narednom periodu nastaviti sa aktivnostima koje obezbjeđuju adekvatne mehanizme za osiguravanje kvaliteta u visokom obrazovanju, „imajući za cilj stvaranje takvog socioeknomskog miljea u kojem će nove generacije visokoobrazovnog kadra ostajati u Crnoj Gori i svojim znanjem i predanim radom stvarati uslove za brži ekonomski razvoj naše zemlje.

Vršilac dužnosti direktora Zavoda za zapošljavanje Crne Gore Gzim Hajdinaga kazao je da ga raduje što Zavod nastavlja sa svojom dobrom tradicijom saradnje sa Univerzitetom i Studentskim parlamentom UCG u organizaciji Sajma sezonskog zapošljavanja i sličnih događaja. Pogotovo zbog toga što imaju zajedničku priliku da pruže podršku mladim ljudima u sticanju znanja, a ujedno i da osnaže  najvažniju i najjaču privrednu granu u Crnoj Gori – turizam.  

Predsjednik Studentskog parlamenta UCG Andrej Vukčević  kazao je da je decenija i po održivosti projekta Summer Job svjedoči o njegovom značaju i doprinosu jačanja kapaciteta mladih u Crnoj Gori.

“Realizacijom ovog projekta, cilj je da pokažemo da su mladi ljudi u Crnoj Gori spremni dati doprinos smanjenju nivoa nezaposlenosti i da će takva profilisana, proaktivna i progresivna populacija kadra postati nosilac razvoja budućnosti svoje zemlje, a za to je potrebna podrška svih društvenih struktura”,  kazao je Vukčević.