Više od 3.000 posjetilaca na Danu otvorenih vrata i Sajmu zapošljavanja

Dan otvorenih vrata i Sajam sezonskog zapošljavanja
March 2, 2020
Poznati klub Watergate u subotu u SKC UCG
March 3, 2020

Više od 3.000 posjetilaca na Danu otvorenih vrata i Sajmu zapošljavanja

Više od tri hiljade maturanata i studenata prisustvovalo je Danu otvorenih vrata Univerziteta Crne Gore i Sajmu sezonskog zapošljavanja u turizmu koji su održani u Univerzitetskom sportsko-kulturnom centru. Organizatori Karijerni centar Univerziteta Crne Gore i Studentski parlament Univerziteta Crne Gore obezbijedili su prevoz iz gotovo svih crnogorskih opština, na događaju su se predstavile sve organizacione jedinice, centri i servisi Univerziteta Crne Gore, a 35 poslodavaca je ponudilo poslove mladima tokom ljetnje turističke sezone. Na svečanom otvaranju govorili su rektor Univerziteta Crne Gore prof. dr Danilo Nikolić, predsjednik Privredne komore Vlastimir Golubović, državni sekretar u Ministarstvu održivog razvoja i turizma Damir Davidović i menadžer Karijernog centra UCG Ivica Todorović.

Rektor Univerziteta Crne Gore prof. dr Danilo Nikolić je, na otvaranju Dana otvorenih vrata UCG, poželio dobrodošlicu za više od 3.000 maturanata koji su došli iz svih krajeva Crne Gore da se upoznaju sa najstarijom i najvećom institucijom visokog obrazovanja u Crnoj Gori.

On je ocijenio da se u uslovima multiplikacije obrazovnih institucija i hiperprodukcije diploma, danas možda više nego ikad, uočava da se društveno-ekonomski prosperitet jedne zemlje, ne zasniva na kvantitetu, već na kvalitetu i dodao da, baš tako danas treba da se predstavimo mladim, pametnim i perspektivnim ljudima, koji očekuju puno od nas.

Treba da se predstavimo isključivo kvalitetom – stvaranjem kvalitetnih edukativnih mogućnosti i prilika, da bismo vas, u okviru vaših personalnih i profesionalnih afiniteta, vašeg mladalačkog entuzijazma i energije, osposobili i podržali da budete, najbolji što možete biti. Stoga birajte mudro i odgovorno. Borite se znanjem i kvalitetom!“, poručio je rektor Nikolić budućim studentima.

Rektor je kazao da se kontinuiran rad Univerziteta Crne Gore na sprovođenju Strategije jačanja konkurentnosti i internacionalizacije, ogleda u neprekidnom procesu unapređenja nastave, opreme i kadrova; ali i međunarodnom širenju programa studentske mobilnosti, intezivnijem povezivanju akademskog i biznis sektora, odnosno stimulisanju preduzetničkih i inovativnih aktivnosti studenata.

Univerzitet Crne Gore podržava inovativne hub-ove, startapove i preduzetničke inkubatore, gdje su naši studenti u prilici da demonstriraju proaktivnost,  inovativnost i preduzetnički duh“, saopštio je Rektor.

„Sajam zapošavanja je tokom prethodnih 13 godina ostvario značajne rezultate, jer je posredstvom ove manifestacije radno angažovano nekoliko hiljada studenata i maturanata, a mnogi od njih su dobili i stalan posao“ rekao je predsjednik Privredne komore Vlastimir Golubović i dodao da ovaj projekat pokazuje da mladi ljudi, institucije sistema i privreda zajednički mogu unaprijediti stanje u ovoj oblasti.

Državni sekretar u Ministarstvu turizma Damir Davidović istakao je važnost međunarodnih brendova u crnogorskom turizmu koji su, kako navodi, važni za mlade ljude koji žele da se bave turizmom i omogućavaju im karijeru na globalnom nivou.

Prisutnima se obratio i menadžer Karijernog centra UCG Ivica Todorović i kazao da je maturantima data mogućnost da u razgovoru sa profesorima i saradnicima svih fakulteta Univerziteta Crne Gore, zakorače u svijet visokog obrazovanju i postanu dio akademske porodice. „Današnji događaj je i sjajna prilika za pronalazak sezonskog posla, zbog čega mi predstavlja posebno zadovoljstvo činjenica da su se osim mladih, i poslodavci odazvali u velikom, sa sigurnošći možemo reći – u rekordnom broju“, kazao je Todorović.